Připravit vydatnou a hlavně chutnou polévku je někdy velké umění, jindy naprostá hračka. Stačí jen mít ty správné ingredience. Jestli fandíte asijské kuchyni, pak si tuto pochoutku určitě užijete a rádi se k tomuto receptu budete vracet.
Ingredience:
- 1 celé kuře
- 1 hnědá cibule nakrájená nahrubo
- 2 nahrubo nakrájené mrkve
- 3 nakrájené jarní cibulky (jen bílou část)
- 4 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru nahrubo nakrájený (cca 6 cm)
- 4 hvězdičky anýzu
- 1 tyčinka skořice
- 4 hřebíčky
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 polévková lžíce semínek koriandru
- 1 svazek koriandru
- 1 lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
- Šťáva z 2 větších limetek
- 250 g rýžových nudlí
- 50 g fazolových klíčků
- 1 hrst červených chilli papriček nakrájených na kousky
- 2 a ½ litru vody
- Zelené části jarních cibulek nakrájené na plátky
Postup:
- Kuře omyjeme pod studenou vodou a vložíme do nádoby pomalého hrnce.
- Přidáme cibuli, mrkev, bílou část jarních cibulek, česnek, zázvor a rozdrcený koriandr.
- Vše zalijeme vodou, aby bylo kuře zcela pod hladinou. Pokud nám uvedené množství vody nebude stačit, přidáme.
- Zakryjeme poklicí a vaříme při nízké teplotě 8 hodin.
- Po uplynutí této doby kuře opatrně vyjmeme a obereme veškeré maso, které nakrájíme na kousky. Kůži i kosti vyhodíme.
- Vývar z pomalého hrnce přecedíme do hrnce a přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu a přidáme hnědý cukr, rybí omáčku a limetkovou šťávu.
- Mezitím co se bude polévka vařit, uvaříme si nudle podle návodu na obalu.
- Připravíme si polévkové misky, do nich dáme dostatek nakrájeného kuřecího masa, fazolové klíčky, zelenou jarní cibulku, lístky koriandru a chilli papričky.
- Zalijeme horkou polévkou a servírujeme s kouskem limetky.