Salát s kuřecím masem, mrkví a kedlubnou

Salát s kuřecím masem, mrkví a kedlubnou
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 3

Tento recept je snadný na přípravu a zároveň je osvěžující, chutný a lehký. Obsahuje kedlubny, mrkev, kuřecí maso a čerstvé bylinky, což vytváří luxusní a zdravou kombinaci, která vás ohromí!

INGREDIENCE

Na salát:

  • 2,5 cm kousek zázvoru
  • 2 a 1/2 lžičky soli
  • 200 g kuřete, bez kostí a kůže
  • 2 střední kedlubny, přibližně 700 g
  • 1 velká mrkev
  • 6 snítek máty, umytých a otrhaných
  • 8 snítek koriandru, omytých a otrhaných
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 šálku drcených pražených arašídů
  • 1 lžíce pražených sezamových semínek

Na zálivku:

  • ½ šálku cukru
  • 1/2 šálku limetkové šťávy
  • 1/4 šálku rybí omáčky
  • 1 lžíce česneku, jemně nasekaného
  • 2 červené chilli papričky, jemně nasekané

POSTUP

  • Oloupejte zázvor.
  • Do hnrce vložte vodu a přiveďte k varu.
  • Přidejte 1 lžičku soli, zázvor a kuře.
  • Snižte teplotu na nízkou.
  • Hrnec přikryjte a kuře vařte 15-25 minut v závislosti na tloušťce masa.
  • Kuře přendejte do misky a nechte vychladnout.
  • Když kuře dostatečně vychladne, natrhejte ho na malé kousky.
  • Z kedlubny odstraňte stonky.
  • Odřízněte konce a vyhoďte.
  • K odstranění slupky použijte škrabku na zeleninu.
  • Zeleninu omyjte a poté osušte papírovou utěrkou.
  • Každou kedlubnu rozkrojte napůl.
  • Ve velké misce nastrouhejte kedlubny pomocí mandolíny s jemnou čepelí.
  • Po dokončení oddělte kousky pomocí prstů.
  • Oloupejte mrkev.
  • Nakrájejte na malé části.
  • Ve střední misce nakrájejte mrkev pomocí stejné mandolíny.
  • K nakrájeným kedlubnám přidejte 1 lžičku soli.
  • K nakrájené mrkvi přidejte 1/2 lžičky soli.
  • Naplňte obě misky studenou vodou.
  • Zeleninu promíchejte, aby se spojila se slanou vodou.
  • Zeleninu nechte 5 minut máčet ve vodě.
  • Nakrájenou zeleninu přendejte do velkého cedníku a slijte vodu.
  • Pomocí odstředivky na salát odstraňte zbývající vodu.
  • Mátu a koriandr nasekejte nahrubo.
  • V malé misce smíchejte cukr, limetkovou šťávu a rybí omáčku tak,aby se cukr rozpustil.
  • Přidejte nasekaný česnek a chilli a promíchejte.
  • Nakrájené kedlubny a mrkev přendejte do velké mísy.
  • Přidejte nakrájené kuře a promíchejte.
  • Přidejte mletý černý pepř a čerstvé bylinky.
  • Chcete-li podávat, přeneste část salátu na talíř.
  • Navrch dejte lžíci drcených pražených arašídů a posypte praženými sezamovými semínky.
  • Podávejte s dresinkem.
Salát ze zeleniny a kuřecího masa servírovaný na talířku s čerstvými bylinkami a chilli papričkou.
www.runawayrice.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek, kde se dočtete vše potřebné pro správnou volbu. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.