Vinná klobása pro štedrovečerní menu

Vinná klobása pro štedrovečerní menu

Nechce se vám klobásu smažit v trojobalu? Inspirujte se tímto jednoduchým receptem, ve kterém se chuť masa skvěle snoubí s tymiánem.

Ingredience:

  • 500 g vinné klobásy
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 1 PL bílého vinného octa
  • tymián
  • olivový olej

Postup:

  • Vinnou klobásu lehce na několika místech propíchejte vidličkou, aby následně nepraskla.
  • Na nepřilnavé pánvi zahřejte malé množství olivového oleje.
  • Přidejte vinné klobásy a čerstvý tymián.
  • Klobásy opékejte na mírném ohni 5-7 z obou stran.
  • Během pečení je pravidelně otáčejte.
  • Klobásy vyjměte z pánve a přidejte do pánve lžíci vinného octa.
  • Nechte ocet přibližně 2 minuty redukovat a poté přilijte bílé víno.
  • Vařte dalších 7-8 minut, dokud se víno částečně nezredukuje a nevytvoří zlatohnědou omáčku.

Takto připravenou klobásu na štědrovečerní menu servírujte nejlépe s bramborami nebo bramborovou kaší.

Vinná klobásy s bramborem.
zdroj: manumenu.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.