Vinná klobása smažená v trojobalu

Vinná klobása smažená v trojobalu
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Chcete-li tento recept chuťově mírně ozvláštnit, použijte místo obyčejné strouhanky strouhanku bylinkovou. Stačí do misky se strouhankou přimíchat trochu sušených či čerstvých bylinek.

Ingredience:

  • 750 g vinné klobásy
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. Vinnou klobásu zabalte do tvaru šneka a napíchněte na špejli nebo kovovou jehlu.
  2. Takto připravenou klobásu obalte nejprve v misce s hladkou moukou, následně v misce s rozšlehaným vejcem s trochou soli a na závěr ve strouhance.
  3. Obalenou klobásu vložte do pánve s rozpáleným olejem.
  4. Z obou stran smažte dozlatova, přibližně 5-8 minut.
  5. Po usmažení klobásy položte na papírový ubrousek nebo utěrku, které absorbují přebytečný tuk.

Smažená vinná klobása chutná skvěle zejména s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Obalovaná klobása s brambory a zeleninovou oblohou
zdroj: varenie.sk

Klasickým pokrmem v trojobalu je především řízek. Inspirujte se našimi chutnými recepty na smažený řízek sedmkrát jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.