Chcete-li tento recept chuťově mírně ozvláštnit, použijte místo obyčejné strouhanky strouhanku bylinkovou. Stačí do misky se strouhankou přimíchat trochu sušených či čerstvých bylinek.
Ingredience:
- 750 g vinné klobásy
- strouhanka
- hladká mouka
- 2 vejce
- sůl
- olej
Postup:
- Vinnou klobásu zabalte do tvaru šneka a napíchněte na špejli nebo kovovou jehlu.
- Takto připravenou klobásu obalte nejprve v misce s hladkou moukou, následně v misce s rozšlehaným vejcem s trochou soli a na závěr ve strouhance.
- Obalenou klobásu vložte do pánve s rozpáleným olejem.
- Z obou stran smažte dozlatova, přibližně 5-8 minut.
- Po usmažení klobásy položte na papírový ubrousek nebo utěrku, které absorbují přebytečný tuk.
Smažená vinná klobása chutná skvěle zejména s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Klasickým pokrmem v trojobalu je především řízek. Inspirujte se našimi chutnými recepty na smažený řízek sedmkrát jinak!