Vinná klobása v troubě

Vinná klobása v troubě

Výhodou tohoto lahodného receptu je kromě výborné chuti i to, že v jednom pekáči připravíte společně klobásu i přílohu.

Ingredience:

  • 800 g vinné klobásy
  • 800 g brambor
  • 2 červené cibule
  • 300 g cherry rajčat
  • 1/2 šálku bílého vína
  • větvičky rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Brambory umyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a cherry rajčátka na čtvrtky.
  3. Vinnou klobásu stočte do podoby šneka a zajistěte párátky.
  4. Do vymazané zapékací misky či pekáče vložte nejprve plátky brambor, které následně osolte, opepřete a posypejte rozmarýnem.
  5. Na povrch brambor položte svinuté vinné klobásy a dejte do trouby předehřáté na 180°C.
  6. Pečte přibližně 10 minut.
  7. Následně zapékací misku vyjměte a na vinnou klobásu rozložte červenou cibuli a cherry rajčata. Vše zalijte bílým vínem.
  8. Vložte zpátky do trouby a pečte ještě dalších 20 minut.
Pokrm připravený ze zapečené klobásy a zeleniny
zdroj: formellidisicilia.it

Máte rádi zapékané brambory? Připravte si je se žampiony, uzeninou, sýrem či brokolicí!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.