Vinná klobáska se zelím

Vinná klobáska se zelím

Kombinace klobásy a zelí je velmi oblíbená zejména v Rakousku a Německu. Vyzkoušejte ji i vy doma! 

Ingredience:

  • 500 g vinné klobásy
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 PL sádla
  • 1 čajová lžička vinného octa
  • kmín
  • sůl

Postup:

  1. Z vinné klobásy pomocí špejle či párátka vytvořte spirálu nebo ji můžete nakrájet na menší kousky a okraje zajistit párátkem.
  2. Následně na pánvi se sádlem klobásu z obou dvou stran zlehka orestujte.
  3. Klobásy z pánve vyjměte a do zbytku sádla dejte orestovat nakrájenou cibuli.
  4. Následně k cibuli přidejte kysané zelí, podlijte vodou a přidejte též prolisované stroužky česneku, sůl a vinný ocet.
  5. Vše důkladně promíchejte.
  6. Pánev přiklopte a zelí duste přibližně 10 minut.
  7. Poté na zelí vložte zpět vinné klobásy a vařte ještě dalších přibližně 20 minut.
Klobásky s kysaným zelím
zdroj: strudelandschnitzel.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.