Víno k vánočním svátkům samozřejmě patří.
Nemusíte ho vždy ale konzumovat pouze ve formě nápoje.
Nebojte se ho použít také při pečení!
Načerpejte inspiraci z našich receptů na vínové cukroví!
Použít můžete víno bílé, červené, růžové i svařené!
Vyzkoušejte a uvidíte, že budete příjemně překvapeni.
Naše recepty
Máte slabost pro skořici? Vyzkoušejte naše recepty na skořicové cukroví!
Víno a pečení
Víno je nápojem, který se dá nejen konzumovat k výsledným pokrmům, ale který se dá rovněž použít při jejich přípravě. O používání vína při vaření, zejména při přípravě nejrůznějších masových pokrmů a omáček, už jste asi slyšeli. Úplně stejně ho ale můžete použít i při pečení vánočního cukroví.
Nejčastěji se využívá víno bílé, ale použít můžete i červené či růžové. Vínové cukroví je křehké a lehké. Nemusíte se obávat, že by se víno projevilo na jeho chuti, i když do těsta přidáte poměrně velké množství. Navíc při pečení voní trochu jinak než klasické cukroví. Vaše Vánoce tak obohatí v mnoha ohledech.