Kombinace vína a mandlí je generacemi prověřená. Zkuste jejich spojení vyzkoušet i prostřednictvím tohoto receptu na cukroví!
Ingredience:
- 230 g hladké mouky
- 60 g bílého vína
- 60 g oleje
- 60 g cukru krupice
- 10 g bramborového škrobu
- 4 g prášku do pečiva
- 1 PL vody
- strouhaná citronová nebo pomerančová kůra
- hnědý nebo moučkový cukr na obalení
- 25-30 celých mandlí
Postup:
- Do mísy nalijte víno, olej, přidejte nastrouhanou citrusovou kůru, cukr a vše dobře promíchejte.
- Přidejte prosetou mouku, škrob a prášek do pečiva.
- Opět důkladně promíchejte.
- Směs přeneste na lehce pomoučenou pracovní plochu, přidejte lžíci vody a hněťte, dokud nevznikne kompaktní těsto.
- Z těsta nožem odkrajujte malé kousky a tvarujte z nich kuličky.
- Povrch kuliček obalte v hnědém nebo moučkovém cukru.
- Položte doprostřed kuličky mandli a trochu ji přitlačte.
- Vínové cukroví položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 15-20 minut.
Toužíte po zdravějších Vánocích? Vyzkoušejte cukroví bez cukru! Oslaďte si vánoční svátky medem a dalšími přírodními sladidly.