Vínové cukroví s mandlemi

Vínové cukroví s mandlemi

Kombinace vína a mandlí je generacemi prověřená. Zkuste jejich spojení vyzkoušet i prostřednictvím tohoto receptu na cukroví!  

Ingredience:

  • 230 g hladké mouky
  • 60 g bílého vína
  • 60 g oleje
  • 60 g cukru krupice
  • 10 g bramborového škrobu
  • 4 g prášku do pečiva
  • 1 PL vody
  • strouhaná citronová nebo pomerančová kůra
  • hnědý nebo moučkový cukr na obalení
  • 25-30 celých mandlí

Postup:

  1. Do mísy nalijte víno, olej, přidejte nastrouhanou citrusovou kůru, cukr a vše dobře promíchejte.
  2. Přidejte prosetou mouku, škrob a prášek do pečiva.
  3. Opět důkladně promíchejte.
  4. Směs přeneste na lehce pomoučenou pracovní plochu, přidejte lžíci vody a hněťte, dokud nevznikne kompaktní těsto.
  5. Z těsta nožem odkrajujte malé kousky a tvarujte z nich kuličky.
  6. Povrch kuliček obalte v hnědém nebo moučkovém cukru.
  7. Položte doprostřed kuličky mandli a trochu ji přitlačte.
  8. Vínové cukroví položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 15-20 minut.
Cukroví s mandlemi a vínem.
zdroj: blog.giallozafferano.it

Toužíte po zdravějších Vánocích? Vyzkoušejte cukroví bez cukru! Oslaďte si vánoční svátky medem a dalšími přírodními sladidly.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.