Višňové čatní

Višňové čatní

Nasládlá ovocná omáčka s kari je extrémně jednoduchá na přípravu a přitom vykouzlí tolik muziky. Připravte si ji i vy!

Ingredience

  •  1 kg vypeckovaných višní
  • 12 dkg cibule
  • cca 2 dkg čerstvého zázvoru nebo lžička mletého
  • 15 dkg krystalového cukru
  • 10 dkg medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce zeleného pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička kari
  • 7 hřebíčků

Postup

  1. Cibuli a zázvor nakrájíme nadrobno a společně s višněmi dáme do hrnce.
  2. Přidáme ostatní a na mírném ohni vaříme 45 minut.
  3. Horkou směs plníme do skleniček a hned uzavřeme.
  4. Obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme v chladu.
Višňová zavařenina v misce se skořicí a lžící.
www.deliciousmagazine.co.uk

Pokud máte rádi křen a jeho výraznou ostrou chuť, nezapomeňte se podívat na našich 5 receptů na lahodné křenové omáčky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.