Bábovka s jogurtem a banány

Bábovka s jogurtem a banány
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 8

Jogurt pomáhá vytvořit tento recept na banánovou bábovku pěkně jemnou a pekelně lahodnou!

Ingredience:

  • 5 zralých banánů
  • 3 velká vejce
  • 220 g odtučněného řeckého jogurtu
  • 170 g medu
  • 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 290 g celozrnné mouky
  • 1 ½ lžičky jedlé sody
  • 100 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

Na polevu:

  • 240 g moučkového cukru
  • 2 lžíce obyčejného odtučněného řeckého jogurtu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 ˚C.
  • Formu na bábovku vymažte nepřilnavým sprejem.
  • Ve velké míse rozmačkejte banány.
  • Přidejte vejce, jogurt, med a vanilku a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Přidejte mouku a jedlou sodu a promíchejte.
  • Vmícháme vlašské ořechy.
  • Těsto nalijte do připravené formy. Vršek uhlaďte.
  • Pečte asi 50 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté. Bábovku vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
  • Na polevu si v malé misce smíchejte moučkový cukr a 2 lžíce řeckého jogurtu. Podle potřeby přidejte další jogurt, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Polevou přelijte přes bábovku a posypte vlašskými ořechy, než poleva ztuhne.
Nadýchaná bábovka, která je krásně nažloutlá.
Zdroj: ihearteating.com

Pokud si chcete vyrobit i jogurt na slano nebo řecké tzatziki, navštivte naše další recepty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.