Jogurt pomáhá vytvořit tento recept na banánovou bábovku pěkně jemnou a pekelně lahodnou!
Ingredience:
- 5 zralých banánů
- 3 velká vejce
- 220 g odtučněného řeckého jogurtu
- 170 g medu
- 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
- 290 g celozrnné mouky
- 1 ½ lžičky jedlé sody
- 100 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
Na polevu:
- 240 g moučkového cukru
- 2 lžíce obyčejného odtučněného řeckého jogurtu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 ˚C.
- Formu na bábovku vymažte nepřilnavým sprejem.
- Ve velké míse rozmačkejte banány.
- Přidejte vejce, jogurt, med a vanilku a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte mouku a jedlou sodu a promíchejte.
- Vmícháme vlašské ořechy.
- Těsto nalijte do připravené formy. Vršek uhlaďte.
- Pečte asi 50 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté. Bábovku vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
- Na polevu si v malé misce smíchejte moučkový cukr a 2 lžíce řeckého jogurtu. Podle potřeby přidejte další jogurt, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Polevou přelijte přes bábovku a posypte vlašskými ořechy, než poleva ztuhne.
Pokud si chcete vyrobit i jogurt na slano nebo řecké tzatziki, navštivte naše další recepty.