Tato kefírová buchta bez vážení je na přípravu opravdu jednoduchá. Vyzkoušejte tento hrnkový recept a dejte vědět, jak se vám povedl.
Ingredience
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky moučkového cukru (případně krupicového)
- 2 hrnky kefíru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr)
- 1 lžíce jedlé sody
- 2 lžíce kakaa
- čokoládová poleva (volitelně)
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Do mísy dejte nejprve sypké suroviny – mouku, cukr, sodu a kakao.
- Poté pomalu přilijte tekuté suroviny – kefír, olej a přidejte i obsah vanilkového lusku. Prošlehejte.
- Plech nebo pekáček vyložte pečícím papírem a nalijte těsto.
- Pečte po dobu asi 20 minut a zkuste špejlí, zda-li už je hotová.
- Po upečení nechejte vychladnout a poté přelijte čokoládovou polevou.
Inspirujte se našimi báječnými recepty na švestkové buchty a koláče. Ty opravdu chutnají!