A že je obyčejná tvarohová bábovka nuda? Přidejte další ingredience!
I tady platí – fantazii se meze nekladou. Pokud ingredience vmícháte jen do části těsta, vytvoříte tak krásně barevnou buchtu!
Ingredience
- 250g polohrubé mouky
- 200g změklého másla
- 4ks vajec
- 250g tvarohu na pečení
- 200g třtinového cukru
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- kůra z 1ks citronu
- špetka soli
- 80g vysokoprocentní čokolády
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
- Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
- Do mísy dejte máslo s cukrem a vyšlehejte dohladka. Poté oddělte bílky od žloutků.
- Žloutky přidejte do vyšlehaného másla s cukrem a důkladně zašlehejte.
- Poté přidejte tvaroh a promíchejte. Dále můžete zašlehat i bílky.
- Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a s kůrou z citronu.
- Nakonec vmíchejte kousky čokolády.
- Vzniklé těsto nalijte do formy a dejte péct na 45 minut. Před dopečením zkuste špejlí, zda už je těsto hotové.
- Hotovou bábovku nechte vychladnout, poté vyklopte z formy a podávejte nakrájenou.
Milovníci tvarohu pozor! Máme pro vás super recepty na tvarohové koláče – snadné a chutné moučníky.