Vláčná čokoládo-tvarohová bábovka

Vláčná čokoládo-tvarohová bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

A že je obyčejná tvarohová bábovka nuda? Přidejte další ingredience!

I tady platí – fantazii se meze nekladou. Pokud ingredience vmícháte jen do části těsta, vytvoříte tak krásně barevnou buchtu!

Ingredience

  • 250g polohrubé mouky
  • 200g změklého másla
  • 4ks vajec
  • 250g tvarohu na pečení
  • 200g třtinového cukru
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • kůra z 1ks citronu
  • špetka soli
  • 80g vysokoprocentní čokolády

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
  • Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
  • Do mísy dejte máslo s cukrem a vyšlehejte dohladka. Poté oddělte bílky od žloutků.
  • Žloutky přidejte do vyšlehaného másla s cukrem a důkladně zašlehejte.
  • Poté přidejte tvaroh a promíchejte. Dále můžete zašlehat i bílky.
  • Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a s kůrou z citronu.
  • Nakonec vmíchejte kousky čokolády.
  • Vzniklé těsto nalijte do formy a dejte péct na 45 minut. Před dopečením zkuste špejlí, zda už je těsto hotové.
  • Hotovou bábovku nechte vychladnout, poté vyklopte z formy a podávejte nakrájenou.
Buchta s tvarohem a kousky čokolády.
Zdroj: madamecuisine.de

Milovníci tvarohu pozor! Máme pro vás super recepty na tvarohové koláče – snadné a chutné moučníky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.