Tato oblíbená bábovka je hutná, máslová, ale zároveň krásně vlhká a zvenku křupavoučká. Připravte si ji k odpolední kávě či čaji a zajisté si pochutnáte!
Ingredience
- 1 šálek másla pokojové teploty
- 1/2 šálku tuhého rostlinného tuku (například Crisco)
- 230 g mascarpone pokojové teploty
- 6 velkých vajec pokojové teploty
- 3 šálky bílého cukru
- 3 šálky hladké mouky
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička máslového extraktu
- 1 čajová lžička mandlového extraktu
Postup
- 25 cm formu na bábovku vytřete tuhým rostlinným tukem a posypte krystalovým cukrem.
- Předehřejte troubu na 160°C.
- V míse elektrického mixéru vyšlehejte máslo, tuk a mascarpone, dokud nebude směs krásně hladká.
- Přidejte cukr a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná a mírně nezesvětlí.
- Po jednom přidávejte vejce a po každém přidání šlehejte.
- Do směsi pomalu přidávejte mouku a promíchejte.
- Přidejte vanilkový, máslový a mandlový extrakt a promíchejte.
- Lžící nandejte těsto do připravené formy.
- Pečte 75 až 80 minut, nebo dokud nebude špejle vložená do středu uprostřed čistá nebo s pár suchými drobky.
- Nechte 15 minut vychladnout na desce na mřížce a poté převraťte na servírovací tác.
- Nechte zcela vychladnout.
- Servírujte!