Vláčná mascarpone bábovka

Vláčná mascarpone bábovka
Příprava: 15 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 12

Tato oblíbená bábovka je hutná, máslová, ale zároveň krásně vlhká a zvenku křupavoučká. Připravte si ji k odpolední kávě či čaji a zajisté si pochutnáte!

Ingredience

  • 1 šálek másla pokojové teploty
  • 1/2 šálku tuhého rostlinného tuku (například Crisco)
  • 230 g mascarpone pokojové teploty
  • 6 velkých vajec pokojové teploty
  • 3 šálky bílého cukru
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička máslového extraktu
  • 1 čajová lžička mandlového extraktu

Postup                                       

  1. 25 cm formu na bábovku vytřete tuhým rostlinným tukem a posypte krystalovým cukrem.
  2. Předehřejte troubu na 160°C.
  3. V míse elektrického mixéru vyšlehejte máslo, tuk a mascarpone, dokud nebude směs krásně hladká.
  4. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná a mírně nezesvětlí.
  5. Po jednom přidávejte vejce a po každém přidání šlehejte.
  6. Do směsi pomalu přidávejte mouku a promíchejte.
  7. Přidejte vanilkový, máslový a mandlový extrakt a promíchejte.
  8. Lžící nandejte těsto do připravené formy.
  9. Pečte 75 až 80 minut, nebo dokud nebude špejle vložená do středu uprostřed čistá nebo s pár suchými drobky.
  10. Nechte 15 minut vychladnout na desce na mřížce a poté převraťte na servírovací tác.
  11. Nechte zcela vychladnout.
  12. Servírujte!
Bábovka s mascarpone servírovaná na talíři.
www.callmepmc.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.