Tato vláčná čokoládová bábovka se šlehačkou je NEJLEPŠÍ! Má jemnou, sametovou texturu a správné množství čokoládové chuti. Pokud jste hledali dokonalý recept na bábovku se šlehačkou a čokoládou, uložte si ten náš! A uložte si i další fantastické recepty na čokoládové dorty!
Co budeme potřebovat
- 340 g másla
- 600 g cukru
- 5 velkých vajec
- 340 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 40 g neslazeného přírodního kakaového prášku
- ½ lžičky soli
- 350 ml husté smetany ke šlehání
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Na polevu
- 100 g polosladké nebo hořké čokolády
- 75 ml smetany ke šlehání
Postup
- Předehřejte troubu na 160 stupňů.
- Formu na bábovku vymažte a vysypte.
- Do samostatné mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao. Šlehejte, aby se vše spojilo a dejte stranou.
- Vložte máslo do druhé mísy a mixujte do hladka. Postupně přidávejte cukr a míchejte asi 3 až 5 minut.
- Přidávejte vejce jedno po druhém a každé míchejte.
- Do smetany ke šlehání přidejte 2 lžičky vanilky.
- Do máselné směsi přidávejte střídavě moučnou směs a smetanu ke šlehání.
- Pečte při 160 stupních po dobu 1 hodiny a 10 minut, nebo dokud špejle nebo párátko nevyjdou čisté.
- Před vyklopením nechte šlehačkovou bábovku 10 minut vychladnout ve formě.
- Na polevu zkombinujte čokoládu a smetanu v misce vhodné do mikrovlnné trouby. Zahřívejte v mikrovlnné troubě po malých časových intervalech a vždy promíchejte, dokud se čokoláda téměř úplně nerozpustí.
- Čokoládovou polevu můžete nanést na vychladlou bábovku ze šlehačky.