Vláčná šlehačková bábovka s čokoládou

Vláčná šlehačková bábovka s čokoládou
Příprava: 20 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 10

Tato vláčná čokoládová bábovka se šlehačkou je NEJLEPŠÍ! Má jemnou, sametovou texturu a správné množství čokoládové chuti. Pokud jste hledali dokonalý recept na bábovku se šlehačkou a čokoládou, uložte si ten náš! A uložte si i další fantastické recepty na čokoládové dorty!

Co budeme potřebovat

  • 340 g másla
  • 600 g cukru
  • 5 velkých vajec
  • 340 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 40 g neslazeného přírodního kakaového prášku
  • ½ lžičky soli
  • 350 ml husté smetany ke šlehání
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na polevu

  • 100 g polosladké nebo hořké čokolády
  • 75 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • Formu na bábovku vymažte a vysypte.
  • Do samostatné mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao. Šlehejte, aby se vše spojilo a dejte stranou.
  • Vložte máslo do druhé mísy a mixujte do hladka. Postupně přidávejte cukr a míchejte asi 3 až 5 minut.
  • Přidávejte vejce jedno po druhém a každé míchejte.
  • Do smetany ke šlehání přidejte 2 lžičky vanilky.
  • Do máselné směsi přidávejte střídavě moučnou směs a smetanu ke šlehání.
  • Pečte při 160 stupních po dobu 1 hodiny a 10 minut, nebo dokud špejle nebo párátko nevyjdou čisté.
  • Před vyklopením nechte šlehačkovou bábovku 10 minut vychladnout ve formě.
  • Na polevu zkombinujte čokoládu a smetanu v misce vhodné do mikrovlnné trouby. Zahřívejte v mikrovlnné troubě po malých časových intervalech a vždy promíchejte, dokud se čokoláda téměř úplně nerozpustí.
  • Čokoládovou polevu můžete nanést na vychladlou bábovku ze šlehačky.
Čokoládová bábovka ozdobená čokoládovou a karamelovou levou.
Zdroj: southernliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.