Vláčný biskupský chlebíček se smetanou

Vláčný biskupský chlebíček se smetanou

Zakysaná smetana dodá tomuto receptu vláčnost a jemnost, která se skvěle snoubí s chutí mandlí, ořechů a ovoce.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku másla
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 2 šálky kandovaného nebo sušeného ovoce
  • 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 šálku nasekaných mandlí
  • 1 šálek nasekaných datlí
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1 PL pomerančové kůry
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C.
  2. Formu na biskupský chlebíček vymažte tukem a vysypejte moukou.
  3. V malé misce smíchejte zakysanou smetnu s práškem do pečiva.
  4. V jiné misce smíchejte nasekané ořechy, mandle, rozinky, datle a ovoce se čtvrt šálkem mouky.
  5. Ve větší misce smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem.
  6. Do této směsi následně přidejte vejce, pomerančovou kůru, vanilku a na závěr též směs zakysané smetany a prášku do pečiva.
  7. Promíchejte a poté postupně vmíchávejte též mouku a sůl.
  8. Na závěr přidejte do těsta směs ovoce, rozinek, datlí, ořechů a mandlí.
  9. Připravené těsto vložte do vysypané formy a pečte přibližně po dobu 1 a 1/2 hodiny.
Zákusek plný ořechů, kandovaného ovoce a rozinek
zdroj: sweetandsavorymeals.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.