Vláčný cuketový perník

Vláčný cuketový perník
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 15

Myslíte si, že ingredience, jako cuketa a perník nejdou k sobě? 

Pak si zkuste upéct tuto dobrotu a zjistíte, jak daleko jste od pravdy. 

Nechte si chutnat!

Ingredience

  • 225 g másla
  • 300g cukety
  • 225 g hnědého cukru
  • 225 g melasy
  • 2 velká vejce (v pokojové teplotě)
  • 425 g mouky
  • 2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 polévková lžíce mleté skořice
  • ½ čajové lžičky soli
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 2 čajové lžičky jedlé sody

Postup

  • Předehřejte troubu na 150°C a připravte si formu na pečení tak, že ji vyložíte pečícím papírem. Ten vám usnadní vyjmutí hotového pokrmu z formy.
  • V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte do něj cukr s melasou. Míchejte, dokud se vše nerozpustí. Odložte stranou a nechte vychladnout. 
  • Rozšlehejte vejce a po vychladnutí melasové směsi, je do ní přimíchejte. 
  • Následně přidejte mouku, koření a sůl. 
  • Zahřejte mléko, vmíchejte do něj sodu a vše přilijte do směsi s melasou. Pořádně promíchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí. Nakonec vmíchejte nastrouhanou cuketu.
  • Takto připravené řídké těsto nalijte do formy na pečení a pečte 45 minut. Po této době formu překryjte hliníkovou fólií a pečte dalších 15 minut. 
  • Tento krok je velmi důležitý, jelikož vám pomůže na perníku z cukety vytvořit vlhký a lepkavý povrch. 
  • Po této době vyjměte pokrm z trouby a stále přikrytý, jej nechte vychladnout. 
  • Skladujte v pokojové teplotě po dobu až 3 dnů.
Hnědý cuketový perník ve tvaru toustového chleba.
zdroj: biggerbolderbaking.com

Zaujalo vás použití zvláštního druhu jablka? Pak si připravte další recepty s granátovým jablkem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.