Myslíte si, že ingredience, jako cuketa a perník nejdou k sobě?
Pak si zkuste upéct tuto dobrotu a zjistíte, jak daleko jste od pravdy.
Nechte si chutnat!
Ingredience
- 225 g másla
- 300g cukety
- 225 g hnědého cukru
- 225 g melasy
- 2 velká vejce (v pokojové teplotě)
- 425 g mouky
- 2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 polévková lžíce mleté skořice
- ½ čajové lžičky soli
- 300 ml plnotučného mléka
- 2 čajové lžičky jedlé sody
Postup
- Předehřejte troubu na 150°C a připravte si formu na pečení tak, že ji vyložíte pečícím papírem. Ten vám usnadní vyjmutí hotového pokrmu z formy.
- V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte do něj cukr s melasou. Míchejte, dokud se vše nerozpustí. Odložte stranou a nechte vychladnout.
- Rozšlehejte vejce a po vychladnutí melasové směsi, je do ní přimíchejte.
- Následně přidejte mouku, koření a sůl.
- Zahřejte mléko, vmíchejte do něj sodu a vše přilijte do směsi s melasou. Pořádně promíchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí. Nakonec vmíchejte nastrouhanou cuketu.
- Takto připravené řídké těsto nalijte do formy na pečení a pečte 45 minut. Po této době formu překryjte hliníkovou fólií a pečte dalších 15 minut.
- Tento krok je velmi důležitý, jelikož vám pomůže na perníku z cukety vytvořit vlhký a lepkavý povrch.
- Po této době vyjměte pokrm z trouby a stále přikrytý, jej nechte vychladnout.
- Skladujte v pokojové teplotě po dobu až 3 dnů.
Zaujalo vás použití zvláštního druhu jablka? Pak si připravte další recepty s granátovým jablkem.