Vláčný dort s pomerančem

Vláčný dort s pomerančem
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 15

Nemusíte se upínat jen ke klasickým receptů a vyzkoušejte tento recept na andělský dort plný voňavého pomeranče.

Co budeme potřebovat

  1. olivový olej
  2. 12 bílků
  3. 1¼ lžičky zakysané smetany
  4. špetka soli
  5. 215 g + 210 g moučkového cukru
  6. lžíce pomerančové kůry
  7. lžička vanilkové esence
  8. 150 g hladké mouky

Na náplň

  1. 4 žloutky
  2. 55 g moučkového cukru
  3. 125 ml čerstvé pomerančové šťávy
  4. 300 g tvarohu
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu
  6. 375 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  2. Dortovou formu si vystříkáme olivovým olejem a vyložíme pečícím papírem.
  3. V míse si ušleháme bílky se zakysanou smetanou a přidáme špetku soli.
  4. Postupně přidáváme cukr (215 g) a dobře prošleháme, dokud se cukr nerozpustí.
  5. Zašleháme kůru z pomeranče a vanilku.
  6. Do směsi prosejeme cukr (210 g) a mouku, mícháme dokud směs není zcela hladká.
  7. Těsto nalijeme do připravené formy a uhladíme.
  8. Pečeme přibližně 35 – 40 minut a dáme vychladnout.
  9. Na přípravu náplně si dohladka ušleháme žloutky a cukr (55 g).
  10. Postupně budeme zašlehávat pomerančovou šťávu.
  11. Na vodní lázni směs budeme zahřívat a míchat, dokud nezhoustne.
  12. Poté jí odstraníme z tepla a necháme vychladnout.
  13. Do tvarohu zamícháme vanilkový extrakt.
  14. Ve vedlejší míse vyšleháme smetanu a přidáme jí do tvarohové směsi. Nakonec přilijeme směs s pomerančovou šťávou.
  15. Upečený korpus dortu rozřízneme na tři stejné díly.
  16. Jednotlivé vrstvy dortu budeme promazávat krémovou náplní.
  17. Dort dáme na alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc, odležet do lednice.
  18. Andělský dort zdobíme čerstvými pomerančovými měsíčky nebo jinými citrusy.
Nadýchaná buchta s krémovou polevou a strouhaným pomerančem.
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.