Na tomto receptu není nic složitého a jeho příprava je velice rychlá. Nejlépe ovšem chutná pěkně uleželý, na druhý den.
Ingredience
Těsto:
- 4 šálky mrkve (nastrouhané najemno)
- 2 šálky mouky (celozrnná + polohrubá)
- 4 vejce
- ¾ šálku oleje
- 1 šálek vlašských ořechů (nasekaných najemno)
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- ½ čajové lžičky soli
- 1 šálek přírodního cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 čajová lžička skořice
Krém:
- 2 kelímky mascarpone (500 g)
- 125 g másla (změkčeného)
- 1 kelímek zakysané smetany (200 g)
- 2 polévkové lžíce medu
Postup
- Vejce s cukrem a olejem vyšlehejte.
- Do mísy přidejte všechny ostatní ingredience a vše důkladně promíchejte.
- Pečte ve vymazané dortové formě na 180 °C, a to 30–35 minut.
- Mezitím, co se těsto peče, připravte si krém.
- Mascarpone smíchejte se zakysanou smetanou, máslem a medem.
- Než budete krém nanášet na dort, nechte jej trochu ztuhnout v lednici.
- Po upečení nechte korpus zchladnout a následně jej překrojte na 2 poloviny.
- Část krému namažte na první polovinu korpusu, přikryjte druhou půlkou a druhou část krému naneste na ni.
- Na závěr hotový mrkvový dort s mascarpone dozdobte vlašskými ořechy a dejte ztuhnout do lednice.
Chutnají vám dobroty s ořechy? Pak se nechte inspirovat dalšími recepty na ořechové řezy.