Vláčný mrkvový dort

Vláčný mrkvový dort

Na tomto receptu není nic složitého a jeho příprava je velice rychlá. Nejlépe ovšem chutná pěkně uleželý, na druhý den. 

Ingredience

Těsto:

  • 4 šálky mrkve (nastrouhané najemno)
  • 2 šálky mouky (celozrnná + polohrubá)
  • 4 vejce
  • ¾ šálku oleje
  • 1 šálek vlašských ořechů (nasekaných najemno)
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 šálek přírodního cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička skořice

Krém: 

  • 2 kelímky mascarpone (500 g)
  • 125 g másla (změkčeného)
  • 1 kelímek zakysané smetany (200 g)
  • 2 polévkové lžíce medu

Postup

  • Vejce s cukrem a olejem vyšlehejte.
  • Do mísy přidejte všechny ostatní ingredience a vše důkladně promíchejte.
  • Pečte ve vymazané dortové formě na 180 °C, a to 30–35 minut.
  • Mezitím, co se těsto peče, připravte si krém. 
  • Mascarpone smíchejte se zakysanou smetanou, máslem a medem. 
  • Než budete krém nanášet na dort, nechte jej trochu ztuhnout v lednici.
  • Po upečení nechte korpus zchladnout a následně jej překrojte na 2 poloviny.
  • Část krému namažte na první polovinu korpusu, přikryjte druhou půlkou a druhou část krému naneste na ni.
  • Na závěr hotový mrkvový dort s mascarpone dozdobte vlašskými ořechy a dejte ztuhnout do lednice. 

Pečený koláč s polevou z mascarpone, zdobený ořechy.
zdroj: inspiredtaste.net

Chutnají vám dobroty s ořechy? Pak se nechte inspirovat dalšími recepty na ořechové řezy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.