Vláčný jablečný štrúdl z jogurtu

Vláčný jablečný štrúdl z jogurtu
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Inspirujte se tímto receptem na jablečný závin s jogurtem. Chutě vás překvapí.

Ingredience na těsto

  • 400g hladké mouky
  • 200g změklého másla + na potření
  • 150g bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu)
  • 1 vejce
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 5-7 jablek (volitelně)
  • 8 lžic strouhanky
  • 1 vanilkový cukr
  • 100g cukru (dle chuti)
  • lžíce mleté skořice

Postup

  • Na vál prosejte mouku a přidejte špetku soli. Z mouky udělejte hromádku a uprostřed udělejte důlek.
  • Do důlku vyklepněte vejce a přidejte jogurt.
  • Vidličkou umíchejte tekuté suroviny s moukou do husté kašičky.
  • Na mouku nastrouhejte máslo a rukama vše zapracujte na měkké, nelepivé těsto. Dle potřeby přidejte více mouky. Rozdělte na 4 části a nechejte odpočinout.
  • Mezitím oloupejte a nastrouhejte jablka. Na pánvi na sucho orestujte strouhanku.
  • Na pomoučněném vále vyválejte z těsta pláty o síle 2-3mm, posypejte strouhankou a navrstvěte jablky. (Bez šťávy)
  • Posypejte cukrem a skořicí. Můžete přidat i rozinky nebo oříšky.
  • Poté těsto zaviňte a okraje zmáčkněte, zahněte dovnitř závinu.
  • Záviny dejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete máslem a pečte v předem rozehřáté troubě na 180°C po dobu 25-30 minut.
  • Upečený štrúdl posypejte moučkovým cukrem a podávejte.
Kousky jablečného štrůdlu se skořicí a ořechy.
Zdroj: iamcook.ru

Vyzkoušejte také jablečné muffiny, které jsou skvělou delikatesou ke kávě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.