Vlašský salát

Vlašský salát
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Vlašský salát můžete podávat s pečivem třeba k večeři. Nebo ho můžete použít při zhotovování obložených chlebíčků, či zdobení plněných vajec. Recept je na cca 0,5 kg salátu.

INGREDIENCE 

  • 175 g brambor (den předem uvařené)
  • 114 g šunkového salámu
  • 45 g okurek sterilovaných
  • 10 g hrášku sterilovaného bez nálevu
  • 16 g celeru kořenového
  • 24 g mrkve
  • 10 g hořčice plnotučné
  • 0,25 g mletého pepře (0,25 = na špičku nože)
  • 3 lžičky octa (15 g)
  • 2,5 g worcesteru
  • 100 g majonézy
  • 5 g cukru krupice
  • 5 g soli

POSTUP 

  1. Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájejte na drobnější kostičky.
  2. Salám nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Nakrájené suroviny a hrášek dejte do mísy.
  4. Přidejte majonézu, koření a sůl, ocet, cukr, hořčici, worcestr a dobře promícháme.
  5. Hotový salát uložte do chladničky.
  6. Několik hodin ho nechte odpočívat.
  7. Podávejte!
Salát ze salámu a zeleniny v dřevěné misce s vedle položenou lžící.
www.recepty.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.