Vlašský salát můžete podávat s pečivem třeba k večeři. Nebo ho můžete použít při zhotovování obložených chlebíčků, či zdobení plněných vajec. Recept je na cca 0,5 kg salátu.
INGREDIENCE
- 175 g brambor (den předem uvařené)
- 114 g šunkového salámu
- 45 g okurek sterilovaných
- 10 g hrášku sterilovaného bez nálevu
- 16 g celeru kořenového
- 24 g mrkve
- 10 g hořčice plnotučné
- 0,25 g mletého pepře (0,25 = na špičku nože)
- 3 lžičky octa (15 g)
- 2,5 g worcesteru
- 100 g majonézy
- 5 g cukru krupice
- 5 g soli
POSTUP
- Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájejte na drobnější kostičky.
- Salám nakrájejte na tenké nudličky.
- Nakrájené suroviny a hrášek dejte do mísy.
- Přidejte majonézu, koření a sůl, ocet, cukr, hořčici, worcestr a dobře promícháme.
- Hotový salát uložte do chladničky.
- Několik hodin ho nechte odpočívat.
- Podávejte!