Vlčnovské vdolečky z trouby

Vlčnovské vdolečky z trouby

Vyzkoušet můžete i recept na vdolky, které lze připravit také podle původní receptury pečené v troubě.

INGREDIENCE

  • 300 g hladké mouky
  • 50 g kvasnic
  • 50 ml mléka
  • 50 g cukru
  • kelímek sladké šlehačky
  • 30 g sádla
  • 3 žloutky
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička rumu
  • asi 50 g másla na potření
  • 250 g másla na tukové těsto
  • 100 g hladké mouky na tukové těsto

POSTUP

  1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, tři lžíce mouky, zamícháme a přikryté necháme vyběhnout. Mezitím si připravíme těsto tukové.
  2. Změklé máslo promísíme s moukou, důkladně ručně uhněteme a necháme vychladit.
  3. Do mísy dáme mouku, přidáme vykynutý kvásek, cukr, šlehačku, rozpuštěný tuk, žloutky, sůl, vanilkový cukr, rum a vypracujeme hladké pružné těsto. Dobře propracujeme a necháme na teplém místě kynout další hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozválíme do čtverce.
  5. Vyválíme i těsto tukové – na poloviční velikost těsta kynutého.
  6. Tukové těsto položíme polovinu těsta kynutého, druhou přeložíme a těsto rozválíme.
  7. Potom spojené těsto přeložíme na třetiny a přikryté necháme kynout. Rozválíme a přeložíme na třetiny ještě 2x.
  8. Takto připravené těsto rozdělíme na třetiny. Každou část postupně rozválíme dotenka.
  9. Rozdělíme na čtverečky velké jako dlaň a do každého vložíme kuličku tvarohu. Kuličky dobře zabalíme a klademe spojem dolů.
  10. Prstem vytvoříme důlek, který naplníme povidly, navrch dáme drobenku.
  11. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 250 °C.
  12. Potom ještě horké potíráme máslem.
  13. Smaženou variantu připravujeme bez drobenky a smažíme na oleji po obou stranách do zezlatavění, nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.
Výborné vlčnovské vdolky na smažený způsob.
craftbeering.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.