Když se řekne ovesné vločky, řadě lidí se vybaví především ovesná kaše a müsli.
Proč je ale nepřidat i do jiných jídel?
Vyzkoušejte naše recepty na vločkovou polévku!
Jejich příprava je velmi jednoduchá.
Snadno je zařadit do jídelníčku můžete především v podzimních a zimních měsících.
Naše recepty
Ovesné vločky a vaření
Ovesné vločky jsou obecně považovány za zdravou potravinu, najdeme v nich totiž velké množství vlákniny i dalších zdraví prospěšných látek, například vitamínů skupiny B, vápníku či železa. Nejčastěji se konzumují jako snídaně, především v podobě rozmanitých kaší či cereálií. Jejich výhodou je, že chutnají skvěle nasladko i naslano.
Pokud jde o sladké varianty, můžete si z nich upéct nejrůznější lívance, sušenky či vánoční ovesné cukroví. Recepty na vločkové polévky jsou možností, jak je snadno konzumovat k obědu či večeři. Záleží jen na vás, jestli je v polévce jen lehce povaříte doměkka, nebo dáte přednost jejich rozvaření a vytvoření krému. Doplnit je můžete rozmanitými druhy zeleniny, hub, i luštěnin.