7 inspirativních receptů na polévky z ovesných vloček, které vás skvěle zasytí i zahřejí!

Když se řekne ovesné vločky, řadě lidí se vybaví především ovesná kaše a müsli.

Proč je ale nepřidat i do jiných jídel?

Vyzkoušejte naše recepty na vločkovou polévku!

Jejich příprava je velmi jednoduchá.

Snadno je zařadit do jídelníčku můžete především v podzimních a zimních měsících.

Ovesné vločky a vaření

Ovesné vločky jsou obecně považovány za zdravou potravinu, najdeme v nich totiž velké množství vlákniny i dalších zdraví prospěšných látek, například vitamínů skupiny B, vápníku či železa. Nejčastěji se konzumují jako snídaně, především v podobě rozmanitých kaší či cereálií. Jejich výhodou je, že chutnají skvěle nasladko i naslano.

Pokud jde o sladké varianty, můžete si z nich upéct nejrůznější lívance, sušenky či vánoční ovesné cukroví. Recepty na vločkové polévky jsou možností, jak je snadno konzumovat k obědu či večeři. Záleží jen na vás, jestli je v polévce jen lehce povaříte doměkka, nebo dáte přednost jejich rozvaření a vytvoření krému. Doplnit je můžete rozmanitými druhy zeleniny, hub, i luštěnin.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.