Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,5 hrnku předem namočených ovesných vloček
- 3 hrnky vody
- 1 balíček mražené zeleninové směsi (30 dkg)
- 1 kostka masoxu
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 cibule
- 10 dkg salámu
- 2 lžíce hrubé mouky
- 1 lžička Solamylu
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- majoránka
- tuk na smažení
Postup receptu
- Vločky předem namočené ve vodě (nejméně 3 hodiny, nejlépe přes noc) smícháme se zeleninou, podle potřeby ještě mírně zalijeme vodou, přidáme masox a uvaříme doměkka
- Do vločkové směsi vmícháme prolisovaný česnek, vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, najemno pokrájený salám, mouku, Solamyl, grilovací koření, sůl, pepř a majoránku
- Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky (neobalujeme je) a ihned je osmažíme z obou stran na horkém tuku dorůžova
- Příloha: brambory, zeleninový salát
- Obměna: karbanátky obalíme v trojobalu nebo v těstíčku, můžeme přidat i dušené houby