Příprava: 35 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 dkg hladké mouky
- 10 dkg ovesných vloček
- 1/2 l mléka
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
- tuk na pečení
- zavařenina na potření
- skořicový cukr
Postup receptu
- Ovesné vločky zalijeme polovinou (tj. 1/4 l) vařícího mléka a necháme asi půl hodiny stát, aby nabobtnaly
- Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, sůl a zbylé mléko rozmíchané s vejcem
- Umícháme těsto a pečeme lívance po obou stranách
- Potíráme je zavařeninou a sypeme skořicovým cukrem
- Obměna: lívance můžeme naplnit podušenými jablky a přizdobit skořicovou šlehačkou