Zde je další tip na kaši z ovesných vloček na slano. Pokud vás neuspokojí sladké kaše, určitě vyzkoušejte. Tato varianta receptu vás možná mile překvapí.
Ingredience na dvě porce:
Na kaši:
- 1 lžička oleje
- 2 – 3 stroužky česneku
- 1 hrnku jemných ovesných vloček
- 2 hrnky vody
- ¼ hrnku nastrouhaného čedaru
- 2 lžičky nasekané bazalky
Na vejce:
- 1 lžička olivového oleje
- 2 vejce
- ½ lžičky papriky
- sůl a pepř
Postup:
Příprava kaše:
- Rozehřejte si olej, na měm orestujte prolisovaný česnek a po 15 sekundách přidejte vločky.
- Pár sekund vločky restujte, a pak je podlijte vodou, posolte a opepřete.
- Kaši přiveďte k varu a nechte asi 3-4 minuty probublávat.
- Případně dolejte vodu, pokud bude potřeba.
- Před koncem přidejte sýr, bazalku a zamíchejte.
Příprava vajec:
- Na pánvi si rozehřejte olej a na něm udělejte 2 volská oka.
- Posypte je solí, paprikou a pepřem.
- Podávejte je spolu s vločkovou kaší, klidně vejce nakrájejte na menší kousky a smíchejte.