Volské oko se šunkou

Volské oko se šunkou
Příprava: 5 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Šunka a vejce jsou jedním z nejjednodušších a nejchutnějších pochoutek, které můžete udělat. Vše je hotové během chvilky a dobré jak ke snídani, oběd nebo večeři.

Co budeme potřebovat

  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 2 větší a silnější plátky šunky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Volské oko můžeme jednoduše šunkou překrýt, ale lépe vypadá, pokud osmahneme šunku a připravíme ji na talíř.
  2. Pak na pánvi osmahneme vejce na másle, ke konci osolíme a opepříme. Vejce vyjmeme dříve, než bílek začne měnit barvu.
  3. Servírujeme navrch šunky, nejlépe s celozrnným pečivem a zeleninou.

Volské oko můžete servírovat společně se zdravou polentou. Připravte si jí společně s námi!

Talířek s opečenou šunkou, vejcem a polentou.
Zdroj: biscuitsandsuch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.