Tento recept na sendvič se sázeným vejcem je skvělým a jednoduchým jídlem! Pro tuto rychlou a snadnou snídani můžete použít jakýkoli druh chleba nebo sýra. Jako výživnou snídani podávejte s ovocem, zeleninou a šťávou/domácí limonádou.
Co budeme potřebovat
- 2 vejce
- 4 plátky toustového chleba
- 2 lžíce másla
- 4 plátky sýra (Eidam, Čedar, Mozzarella, Roquefort)
- 2 lžíce pomazánkového másla
- pažitka
- sůl, pepř
Postup
- Uprostřed všech 4 krajíců vyřízneme kolečko velké asi jako žloutek.
- Vždy jednu stranu krajíce namažeme máslem a ještě ho pomažeme pomazánkovým máslem a posypeme pažitkou a přidáme plátky sýra, tak abychom nezakryli díru uprostřed sendviče.
- Krajíce přitiskneme namazanými stranami k sobě, vzniknou tedy jakési 2 sendviče s dírou.
- Rozehřejeme trochu másla na pánvi a vložíme sendviče.
- Po minutce zalijeme díru v každém sendviči jedním vejcem.
- Stáhneme oheň a smažíme z obou stran, dokud se žloutek nepřetáhne zlatavou pevnější vrstvou.
- Servírujeme se zeleninou nebo ovocem.
Rádi byste si volská oka dopřávali častěji, ale vadí vám nezdravý způsob jejich přípravy? Na keramické pánvi se smaží pouze s minimem tuku.