Italská focaccia

Italská focaccia
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Připravte si tento italský olivový chléb focaccia i vy. Jednoduchý a rychlý recept, který zvládne každý. Už cítíte tu vůni?

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • olivový olej (asi 20 ml)
  • 200 ml teplé vody
  • 10 g sušeného droždí
  • rozmarýn
  • sůl
  • olivy (dle chuti)

Postup

  • Nejprve rozmíchejte droždí ve vlažné vodě a promíchejte společně s moukou.
  • Těsto řádně propracujte rukama, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Po vykynutí zapněte troubu a předehřejte jí na 220°C.
  • Vykynuté těsto vyklopte na moukou posypaný vál a rukama promačkejte. Rukama roztáhněte na plát těsta vysoký cca 1-2 cm, podle chuti.
  • Pokapejte olivovým olejem, posypejte lístky rozmarýnu, osolte hrubozrnnou solí a vše vmáčkněte do těsta.
  • Nakonec zapíchněte do těsta olivy a dejte péct na plechu vystlaným pečícím papírem a potřeným olivovým olejem asi 10 minut.
  • Nechte vychladnout a podávejte.
Italské pečivo s olivami a rozmarýnem.
Zdroj: justalittlebitofbacon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.