Receptů na langoše je více než dost, ale velmi málo je jich bez lepku. Proto jsme pro vás připravili i tuto variantu.
INGREDIENCE
- 250 g bezlepkové mouky na světlý chleba
- 250 g bezlepkové mouky na kynuté pečivo
- 350 ml vlažné vody
- ½ lžičky cukru
- půl kostičky droždí
- 250 g zakysané smetany nebo jogurtu
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- olej na smažení
K podávání:
- tatarka
- zakysaná smetana
- česnek
- slanina
POSTUP
- Do trochu vlažné vody si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
- Do mísy si dáme mouky, přidáme vejce, zakysanou smetanu, sůl a vykynutý kvásek.
- Vypracujeme těsto a necháme v lednici kynout 2 a půl hodiny.
- Z těsta pak oddělujeme kousky, které natáhneme na placku a smažíme na rozpáleném oleji.
- Podáváme, jak máme nejradši.