Voňavé a křupavé langoše bez lepku

Voňavé a křupavé langoše bez lepku

Receptů na langoše je více než dost, ale velmi málo je jich bez lepku. Proto jsme pro vás připravili i tuto variantu. 

INGREDIENCE

  • 250 g bezlepkové mouky na světlý chleba
  • 250 g bezlepkové mouky na kynuté pečivo
  • 350 ml vlažné vody
  • ½ lžičky cukru
  • půl kostičky droždí
  • 250 g zakysané smetany nebo jogurtu
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • olej na smažení

K podávání:

  • tatarka
  • zakysaná smetana 
  • česnek
  • slanina

POSTUP

  • Do trochu vlažné vody si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  • Do mísy si dáme mouky, přidáme vejce, zakysanou smetanu, sůl a vykynutý kvásek. 
  • Vypracujeme těsto a necháme v lednici kynout 2 a půl hodiny. 
  • Z těsta pak oddělujeme kousky, které natáhneme na placku a smažíme na rozpáleném oleji. 
  • Podáváme, jak máme nejradši. 
Bezlepkové langoše se zakysanou smetanou.
strudelandschnitzel.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.