Skořice se při vánočním pečení využívá velmi často, vyzkoušejte její spojení s anýzem.
Ingredience:
- 3 šálky celozrnné mouky
- 1 vejce
- 1 šálek másla
- 1 a 3/4 šálku cukru
- 1 a 1/2 čajové lžičky mletého anýzu
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mleté skořice
Postup:
- Předehřejte si troubu na 150°C.
- Plechy vyložte pečicím papírem.
- Máslo a tři čtvrtiny šálku cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny.
- Do směsi přidejte mletý anýz a vejce, důkladně promíchejte.
- Přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Vzniklé těsto rozdělte na dvě části, které zabalte do potravinové fólie.
- Vložte alespoň na 30 minut do ledničky.
- Ve středně velké míse smíchejte zbývající hrnek cukru se skořicí.
- Na válu rozválejte první část těsta na tloušťku asi jednoho centimetr.
- Z rozváleného těsta vykrájejte pomocí vykrajovátek anýzové cukroví.
- Každé cukroví následně obalte ve skořicovo-cukrové směsi a položte na připravený plech.
- Stejně postupujte i s druhou polovinou těsta.
- Pečte přibližně 12-15 minut.