Voňavé cukroví s anýzem a skořicí

Voňavé cukroví s anýzem a skořicí

Skořice se při vánočním pečení využívá velmi často, vyzkoušejte její spojení s anýzem.  

Ingredience:

  • 3 šálky celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 1 šálek másla
  • 1 a 3/4 šálku cukru
  • 1 a 1/2 čajové lžičky mletého anýzu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička mleté skořice

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 150°C.
  2. Plechy vyložte pečicím papírem.
  3. Máslo a tři čtvrtiny šálku cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny.
  4. Do směsi přidejte mletý anýz a vejce, důkladně promíchejte.
  5. Přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  6. Vzniklé těsto rozdělte na dvě části, které zabalte do potravinové fólie.
  7. Vložte alespoň na 30 minut do ledničky.
  8. Ve středně velké míse smíchejte zbývající hrnek cukru se skořicí.
  9. Na válu rozválejte první část těsta na tloušťku asi jednoho centimetr.
  10. Z rozváleného těsta vykrájejte pomocí vykrajovátek anýzové cukroví.
  11. Každé cukroví následně obalte ve skořicovo-cukrové směsi a položte na připravený plech.
  12. Stejně postupujte i s druhou polovinou těsta.
  13. Pečte přibližně 12-15 minut.
Vánoční sušenky se skořicí a anýzem.
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.