Většinou se toto oblíbené vanilkové pečivo připravuje z mletých ořechů. Vyzkoušejte naši variantu s mandlemi, uvidíte, že rohlíčky budou ještě jemnější a lahodnější.
Ingredience:
- 300 g mletých mandlí
- 300 g hladké mouky
- 300 g másla
- 140 g cukru
- 4 vaječné žloutky
- 3 sáčky vanilkového cukru
- špetka soli
Na obalení
- 100 g moučkového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
Postup:
- Dvě třetiny množství mouky smíchejte s oběma druhy cukrů, solí a žloutky.
- Přidejte máslo a mleté mandle, pomocí kuchyňského robota vymíchejte do podoby hladkého těsta.
- Na závěr ručně přidejte i zbývající mouku.
- Vypracujte v těsto, které rozdělte na čtyři části.
- Každou část zabalte do fólie a dejte přes noc do lednice.
- Následující den vyjměte první část a ručně vytvarujte rohlíčky.
- Vanilkové rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Pečte přibližně 10-12 minut dozlatova, v závislosti na velikosti rohlíčků.
- Ještě teplé vanilkové rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru a nechte vychladnout.
Vůně vanilky k Vánocům patří. Dodejte ji na váš stůl s našimi osvědčenými recepty na vanilkové rohlíčky!