Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 30

Většinou se toto oblíbené vanilkové pečivo připravuje z mletých ořechů. Vyzkoušejte naši variantu s mandlemi, uvidíte, že rohlíčky budou ještě jemnější a lahodnější.

Ingredience:

  • 300 g mletých mandlí
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g másla
  • 140 g cukru
  • 4 vaječné žloutky
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • špetka soli

Na obalení

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru

Postup:

  1. Dvě třetiny množství mouky smíchejte s oběma druhy cukrů, solí a žloutky.
  2. Přidejte máslo a mleté mandle, pomocí kuchyňského robota vymíchejte do podoby hladkého těsta.
  3. Na závěr ručně přidejte i zbývající mouku.
  4. Vypracujte v těsto, které rozdělte na čtyři části.
  5. Každou část zabalte do fólie a dejte přes noc do lednice.
  6. Následující den vyjměte první část a ručně vytvarujte rohlíčky.
  7. Vanilkové rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Předehřejte si troubu na 180°C.
  9. Pečte přibližně 10-12 minut dozlatova, v závislosti na velikosti rohlíčků.
  10. Ještě teplé vanilkové rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru a nechte vychladnout.
zdroj: rosacooking.com

Vůně vanilky k Vánocům patří. Dodejte ji na váš stůl s našimi osvědčenými recepty na vanilkové rohlíčky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.