Klasické nepečené vánoční cukroví, které je oblíbené především u mužské části populace.
Ingredience:
- 1 balíček piškotů
- 3/4 šálku moučkového cukru
- 2 PL mletých vlašských ořechů
- 1 vejce
- 4 PL másla
- 1 PL kakaového prášku
- 2 PL rumu
- 3 PL vaječného koňaku
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Připravte si přibližně 35 piškotů jako základy pro včelí úly.
- Zbytek piškotů rozemelte a smíchejte s mletými ořechy.
- Přidejte vejce, cukr, máslo, rum a kakaový prášek.
- Vše důkladně smíchejte dohromady a vypracujte v těsto.
- Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na 3 hodiny do ledničky.
- Následně vychlazené těsto postupně vtlačujte do formičky na vosí hnízda.
- Prstem či obrácenou stranou vařečky udělejte do těsta důlek a vyplňte vaječným likérem.
- Na závěr přiklopte piškotem a úlek opatrně vyklopte z formičky.
- Skladujte v chladu a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
Láká vás vánoční cukroví bez pečení? Vyzkoušejte další varianty!