Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 6 vuřtů (nebo párků)
- 6 dkg slaniny
- 30 dkg kysaného zelí
- 2 cibule
- 1 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce kečupu
- 2 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- hladká mouka
- vývar z kostí (nebo z masoxu)
Postup receptu
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozpustíme ji v kastrolu a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli
- Pak ji posypeme sladkou mletou paprikou a přidáme kečup, sůl, pepř a nové koření a kysané zelí i s trochou láku
- Podlijeme vývarem a povaříme asi 15 minut
- Hladkou mouku rozmícháme ve vodě nebo chladném vývaru, vlijeme do omáčky a ještě 10 minut povaříme
- V průběhu vaření přidáme na kolečka nakrájené vuřty nebo párky
- Omáčku dochutíme a podáváme s pečivem
- Do talíře můžeme navrch přidat lžíci kysané smetany