Paštika z bůčku

Paštika z bůčku
Příprava: 10 minut Vaření: 110 minut Počet porcí: 1

Luxusní domácí vepřová pomazánka z pečeného masa známá také jako rilletes. Čím déle zůstane v troubě, tím více se pak rozplývá na jazyku.

Ingredience

  • 600 g vepřového bůčku
  • 400 g vepřových jater
  • 2 cibule
  • 150 g sádla
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kuličky nového koření
  • špetka muškátového oříšku

Postup

  • Cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka, játra očistěte, maso nechte vcelku.
  • Pekáček vymažte sádlem, vložte do něj maso a cibuli, oloupaný česnek, bobkový list, několik kuliček pepře, tymián a nové koření, navrch přidejte 2 lžíce sádla a dejte péct na 1,5 hodiny.
  • Několikrát, dle potřeby, maso podlijte a otočte.
  • Přidejte játra a pečte ještě 20 minut.
  • Bůček, játra, cibuli a česnek a výpek (bez koření) přendejte do mixéru a rozmixujte do hladka.
  • Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně přidejte sádlo, promíchejte a můžete podávat, nebo paštiku přendejte do skleniček, zalijte malou vrstvou rozpuštěného sádla a skladujte v lednici 1-2 týdny.
Domácí rilletes namazané na bagetce a uskladněné v hrnci
Zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.