Luxusní domácí vepřová pomazánka z pečeného masa známá také jako rilletes. Čím déle zůstane v troubě, tím více se pak rozplývá na jazyku.
Ingredience
- 600 g vepřového bůčku
- 400 g vepřových jater
- 2 cibule
- 150 g sádla
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 1 lžička tymiánu
- 2 stroužky česneku
- 4 kuličky nového koření
- špetka muškátového oříšku
Postup
- Cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka, játra očistěte, maso nechte vcelku.
- Pekáček vymažte sádlem, vložte do něj maso a cibuli, oloupaný česnek, bobkový list, několik kuliček pepře, tymián a nové koření, navrch přidejte 2 lžíce sádla a dejte péct na 1,5 hodiny.
- Několikrát, dle potřeby, maso podlijte a otočte.
- Přidejte játra a pečte ještě 20 minut.
- Bůček, játra, cibuli a česnek a výpek (bez koření) přendejte do mixéru a rozmixujte do hladka.
- Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně přidejte sádlo, promíchejte a můžete podávat, nebo paštiku přendejte do skleniček, zalijte malou vrstvou rozpuštěného sádla a skladujte v lednici 1-2 týdny.