Jahodová bublanina

Jahodová bublanina
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Tento recept je klasikou, která provoní váš domov. Ať už chcete udělat radost své rodině, potěšit hosty nebo si sami jen tak pochutnat, je bublanina tou správnou volbou. 

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 150 ml mléka
  • 4 vejce (oddělte od sebe bílky a žloutky)
  • 170 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 kg čerstvých jahod

Postup

  • Oddělte bílky od žloutků.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  • Žloutky vyšlehejte, společně s cukrem, do pěny.
  • Přidejte změklé máslo a promíchejte.
  • Do mouky vsypte kypřící prášek do pečiva a vanilkový cukr.
  • Do první vaječné směsi vlijte 150 ml mléka, míchejte a postupně přidávejte mouku.
  • Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků.
  • Vlijte směs na vymazaný a hrubou moukou či krupicí vysypaný, plech.
  • Bohatě posypte očištěnými jahodami. Aby jahody nepropadly, během pečení, dolů, obalte je v hrubé mouce.
  • Pečte na 170°C asi 30 minut.
  • Vaše bublanina s jahodami je hotová! 
Jahodová bublanina s kousky jahod.
zdroj: kroger.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.