Výborná kuřecí játra na cibulce s hořčicí

Výborná kuřecí játra na cibulce s hořčicí
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Máte-li rádi chuť hořčice, je tento recept jako dělaný pro vás. 

Vyberte si hořčici dle vlastního vkusu a nechte si chutnat.

Ingredience

  • 2 cibule
  • 5 ks baby okurek
  • ½ svazku pažitky
  • 20 g másla
  • 1 polévková lžíce sherry octa
  • 450 g kuřecích jater 
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • sůl
  • pepř
  • 30 g přepuštěného másla 
  • 100 g mouky

Postup

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. 
  • Okurky sceďte a nakrájejte na tenké plátky. 
  • Opláchněte pažitku a nakrájejte ji na malé kroužky. 
  • Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. 
  • Cibuli zalijte sherry octem a vmíchejte hořčici. Vařte 5 minut na střední výkon. 
  • V troše studené vody rozpusťte kukuřičný škrob a vmíchejte jej do omáčky. 
  • Přidejte okurky a duste dalších 5 minut. 
  • Játra mezitím nakrájejte na malé kousky a na druhé pánvi rozpusťte přepuštěné máslo. 
  • Zatímco se máslo rozpouští, obalte játrové kousky v mouce a orestujte je. 
  • Dochuťte solí, pepřem a přelijte omáčkou z první pánve. 
  • Při servírování posypte pažitkou a podávejte s oblíbeným pečivem nebo rýží.
Pánev s kuřecími játry na cibulce, s okurkami a čerstvě nasekanou pažitkou.
zdroj: eatsmarter.com

Chcete si připravit vlastní pečivo? Inspirujte se našimi recepty na domácí pečivo, po kterém se “jen zapráší”.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.