Máte-li rádi chuť hořčice, je tento recept jako dělaný pro vás.
Vyberte si hořčici dle vlastního vkusu a nechte si chutnat.
Ingredience
- 2 cibule
- 5 ks baby okurek
- ½ svazku pažitky
- 20 g másla
- 1 polévková lžíce sherry octa
- 450 g kuřecích jater
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
- 30 g přepuštěného másla
- 100 g mouky
Postup
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- Okurky sceďte a nakrájejte na tenké plátky.
- Opláchněte pažitku a nakrájejte ji na malé kroužky.
- Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Cibuli zalijte sherry octem a vmíchejte hořčici. Vařte 5 minut na střední výkon.
- V troše studené vody rozpusťte kukuřičný škrob a vmíchejte jej do omáčky.
- Přidejte okurky a duste dalších 5 minut.
- Játra mezitím nakrájejte na malé kousky a na druhé pánvi rozpusťte přepuštěné máslo.
- Zatímco se máslo rozpouští, obalte játrové kousky v mouce a orestujte je.
- Dochuťte solí, pepřem a přelijte omáčkou z první pánve.
- Při servírování posypte pažitkou a podávejte s oblíbeným pečivem nebo rýží.
Chcete si připravit vlastní pečivo? Inspirujte se našimi recepty na domácí pečivo, po kterém se “jen zapráší”.