Výborná polévky z čočky se zeleninou

Výborná polévky z čočky se zeleninou

Čočková polévka vhodná pro vegetariány se dá připravit pouze z čočky a zeleniny. Pojďte si ji také vyzkoušet.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, jemně nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 stroužek česneku, jemně nakrájený na kostičky
  • 3 stonky celeru, jemně nakrájené na kostičky
  • 3 mrkve, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 hrnky zelené čočky
  • 8 hrnků zeleninového vývaru nebo kostka bujónu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce soli
  • Špetka mletého pepře
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 10 růžiček kapusty, nakrájená najemno (podle chuti)

Postup

  • V hrnci na středním ohni zahřejte olej, přidejte cibuli a smažte do zlatova.
  • Cibuli odhrňte na stranu hrnce a na volné místo, které jste vytvořili, přidejte rajčatovou pastu. Míchejte 2 až 3 minuty, nebo dokud rajčatová pasta neztmavne na červenohnědou barvu. 
  • Přidejte tymián, česnek, celer a mrkev. Vařte za stálého míchání 2 minuty.
  • Do hrnce přidáme čočku, 8 hrnků vývaru, sójovou omáčku, sůl a pepř. 
  • Vařte na středním ohni 55 až 60 minut, nebo dokud není čočka měkká.
  • Vyjměte 2 hrnky polévky a rozmixujte, vraťte do hrnce a vmíchejte citronovou šťávu. 
  • Přidejte nakrájenou kapustu a vařte 1 až 2 minuty, nebo dokud kapusta nezměkne.
  • Dochuťte solí, pepřem nebo citronovou šťávu dle potřeby a podávejte.
čočková polévka se zeleninou
Zdroj: unicornsinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.