Výborná pomazánka z červeného zelí nejen na chlebíčky

Výborná pomazánka z červeného zelí nejen na chlebíčky

Na první pohled spojení netradičních ingrediencí, které ale dělá z této pomazánky opravdu výjimečný gurmánský zážitek. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.

Ingredience:

  • 400 g červeného zelí
  • 1 cibule
  • 250 ml jablečného džusu
  • 200 g smetanového sýra
  • 2 PL červeného vinného octa
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 PL borůvkové nebo brusinkové marmelády
  • Několik kapek čerstvé citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • slunečnicová semínka na ozdobu

Postup:

  1. Červené zelí omyjte, očistěte a nakrájejte na proužky.
  2. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli.
  3. Na slunečnicovém oleji lehce osmahněte cibuli a zelí.
  4. Osolte, opepřete, pokapejte octem a jablečnou šťávou, přikryjte a vařte přibližně 20 minut.
  5. Nechte vychladnout.
  6. Červené zelí slijte, tekutinu z vaření si ponechte.
  7. Zelí rozmixujte společně se smetanovým sýrem, marmeládou a citronovou šťávou.
  8. V případě potřeby přidejte trochu tekutiny z vaření.
  9. Ozdobte slunečnicovými semínky a petrželkou.

Tuto pomazánku můžete podávat na rozmanitém čerstvém či opečeném pečivu.

Celozrnné pečivo namazené pomazánkou připravenou z červeného zelí.
zdroj: finedininglovers.it

Pomazánka z červeného zelí chutná skvěle nejen s pečivem, ale také s nejrůznějšími tyčinkami, krekry či preclíky. Načerpejte inspiraci z našich receptů na slané pečivo!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.