Tento recept na koblížky sice zabere spoustu času, ale výsledek je náramný.
INGREDIENCE
- 220 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 40 g cukru
- 20 g čerstvého droždí
- 75 g změklého másla
- 7 g soli
- 1 vanilkový lusk, vyškrábaný
- kůra z ½ citronu
- 4 žloutky
- 1 litr oleje na smažení
- malinový džem
- skořicový cukr
- moučkový cukr
POSTUP:
- Do misky s vlažným mlékem nadrobíme kvasnice a lžičku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
- Za 10 minut si do mísy dáme mouky, sůl, zbytek cukru, máslo, nastrouhanou citronovou kůru, žloutky a vykynutý kvásek.
- Vše vypracujeme robotem nastaveným na střední rychlost, hněteme asi 10 minut.
- Následně těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut.
- Poté si těsto rozdělíme na 60 g porce a necháme pod utěrkou kynout další 4 hodiny.
- Nakynuté koblížky smažíme v rozpéleném oleji z obou stran 2-3 minuty.
- Nakonec je naplníme pomocí plničky džemem a posypeme moučkovým a skořicovým cukrem.