Výborné domácí koblihy

Výborné domácí koblihy

Tento recept na koblížky sice zabere spoustu času, ale výsledek je náramný.

INGREDIENCE

  • 220 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky 
  • 40 g cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 75 g změklého másla
  • 7 g soli
  • 1 vanilkový lusk, vyškrábaný
  • kůra z ½ citronu
  • 4 žloutky
  • 1 litr oleje na smažení
  • malinový džem
  • skořicový cukr
  • moučkový cukr

POSTUP:

  • Do misky s vlažným mlékem nadrobíme kvasnice a lžičku cukru, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. 
  • Za 10 minut si do mísy dáme mouky, sůl, zbytek cukru, máslo, nastrouhanou citronovou kůru, žloutky a vykynutý kvásek. 
  • Vše vypracujeme robotem nastaveným na střední rychlost, hněteme asi 10 minut. 
  • Následně těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout 30 minut.
  • Poté si těsto rozdělíme na 60 g porce a necháme pod utěrkou kynout další 4 hodiny. 
  • Nakynuté koblížky smažíme v rozpéleném oleji z obou stran 2-3 minuty. 
  • Nakonec je naplníme pomocí plničky džemem a posypeme moučkovým a skořicovým cukrem.
Smažené koblížky z Berlína.
daskochrezept.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.