Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Chcete, aby byly rohlíky ještě křupavější,? Ihned po upečení je odstraňte z plechu a dejte je vychladnout na kovový pečící rošt.

Ingredience:

  • 3 a 1⁄2 šálku polohrubé mouky
  • 1 šálek světlého piva
  • 1 žloutek
  • 1 bílek
  • 1 čajová lžička soli
  • 30 g droždí
  • 50 ml oleje
  • 1 PL mléka
  • kmín
  • sůl

Postup:

  1. Z trošky piva a droždí si připravte kvásek.
  2. V mezidobě v misce smíchejte mouku, sůl, žloutek a zbytek piva.
  3. Přilijte kvásek a vypracujte do podoby tužšího těsta, které nechejte na teplém místě alespoň hodinu vykynout.
  4. Poté těsto rozdělte na dvě poloviny, každou z nich rozválejte válečkem a nakrájejte na šest stejně velkých trojúhelníků.
  5. Trojúhelníky srolujte do podoby rohlíků.
  6. Pivní rohlíky nechte ještě přibližně 15-20 minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem.
  7. Před vložením do trouby a potřete bílkem smíchaným s jednou polévkovou lžící mléka.
  8. Posypte kmínem a solí.
  9. Pečte přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti rohlíků, v troubě předehřáté na 200 °C.
Pivní pečivo sypané solí
zdroj: nanicmama.sme.sk

Pivo se samozřejmě využívá nejen při pečení, ale také vaření. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na maso na pivu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.