Chcete, aby byly rohlíky ještě křupavější,? Ihned po upečení je odstraňte z plechu a dejte je vychladnout na kovový pečící rošt.
Ingredience:
- 3 a 1⁄2 šálku polohrubé mouky
- 1 šálek světlého piva
- 1 žloutek
- 1 bílek
- 1 čajová lžička soli
- 30 g droždí
- 50 ml oleje
- 1 PL mléka
- kmín
- sůl
Postup:
- Z trošky piva a droždí si připravte kvásek.
- V mezidobě v misce smíchejte mouku, sůl, žloutek a zbytek piva.
- Přilijte kvásek a vypracujte do podoby tužšího těsta, které nechejte na teplém místě alespoň hodinu vykynout.
- Poté těsto rozdělte na dvě poloviny, každou z nich rozválejte válečkem a nakrájejte na šest stejně velkých trojúhelníků.
- Trojúhelníky srolujte do podoby rohlíků.
- Pivní rohlíky nechte ještě přibližně 15-20 minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem.
- Před vložením do trouby a potřete bílkem smíchaným s jednou polévkovou lžící mléka.
- Posypte kmínem a solí.
- Pečte přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti rohlíků, v troubě předehřáté na 200 °C.
Pivo se samozřejmě využívá nejen při pečení, ale také vaření. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na maso na pivu.