Výborné prstýnky z červeného vína

Výborné prstýnky z červeného vína

Oblíbené pečivo italského původu, které je charakteristické svou křehkostí a lahodnou chutí.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 135 g cukru
  • 100 ml červeného vína
  • 90 g oleje
  • 20 g neslazeného kakaového prášku
  • 6 g prášku do pečiva
  • kůra z poloviny pomeranče
  • 1 g skořicového prášku
  • špetka mletého hřebíčku
  • hnědý cukr na obalení

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, skořici, hřebíček a vše dobře promíchejte.
  2. Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a olej, červené víno.
  3. Vypracujte v těsto, v případě potřeby přidejte ještě trochu mouky.
  4. Pomocí lžíce poté odebírejte malé množství těsta a prsty vytvarujte tvar prstýnku.
  5. Velikost prstýnků záleží na vašich preferencích, jen je podle toho nutno upravit dobu pečení.
  6. Prstýnky na závěr obalte v hnědém cukru a položte je v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 10-14 minut.
Výborné vánoční prstýnky z červeného vína.
zdroj: blog.giallozafferano.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.