Oblíbené pečivo italského původu, které je charakteristické svou křehkostí a lahodnou chutí.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 135 g cukru
- 100 ml červeného vína
- 90 g oleje
- 20 g neslazeného kakaového prášku
- 6 g prášku do pečiva
- kůra z poloviny pomeranče
- 1 g skořicového prášku
- špetka mletého hřebíčku
- hnědý cukr na obalení
Postup:
- V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, skořici, hřebíček a vše dobře promíchejte.
- Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a olej, červené víno.
- Vypracujte v těsto, v případě potřeby přidejte ještě trochu mouky.
- Pomocí lžíce poté odebírejte malé množství těsta a prsty vytvarujte tvar prstýnku.
- Velikost prstýnků záleží na vašich preferencích, jen je podle toho nutno upravit dobu pečení.
- Prstýnky na závěr obalte v hnědém cukru a položte je v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 10-14 minut.