Zapečené brambory s Nivou

Zapečené brambory s Nivou
Příprava: 30 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 3

Tyto dvakrát pečené brambory s modrým sýrem jsou krémové, česnekové, chutné nejen jako skvělá příloha! Křupavé bramborové slupky jsou plněné smetanovou kombinací sýra a bylinkové bramborové kaše.

Co budeme potřebovat

  • 6 brambor (oloupaných a omytých)
  • sůl
  • olivový olej
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 3 zelené cibule nakrájené (na plátky)
  • 180 g rozdrobeného modrého sýra + na ozdobu
  • mletý pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Brambory zvenku důkladně omyjte a vydrhněte.
  • Pomocí vidličky propíchejte do brambor dírky.
  • Vhoďte je do mísy se solí a 1 lžící olivového oleje a promíchejte, dokud nebudou dobře obalené.
  • Brambory dejte na plech a pečte 1 hodinu, dokud nezměknou.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Jakmile brambory vychladnou, rozkrojte každou bramboru podélně napůl.
  • Lžící vydlabejte středy z obou polovin do misky, slupku brambor nechte neporušenou.
  • Vložte prázdné bramborové slupky zpět na plech.
  • Do mísy s vyškrabanými bramborami přidejte zakysanou smetanu, nivu, 2 stroužky česneku, zelenou cibulku, sůl a pepř.
  • Lžící přidáme náplň do každé brambory.
  • Když jsou všechny slupky naplněné, vložte je zpět do trouby a pečte asi 15 minut , dokud nezačnou vršky být křupavé.
  • Brambory vyndejte z trouby a ozdobte zbylým modrým sýrem.
Opečená brambora naplněná směsí její dužiny a modrého sýra.
Zdroj: bluejeanchef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.