Výborný pudinkový závin s jablky

Výborný pudinkový závin s jablky

Inspirujte se receptem na jablečný závin s pudinkem. Neodolatelná sladká tečka ke kávě.

Ingredience

  • 500g listového těsta
  • Strouhanka nebo cukrářské piškoty
  • 1 vejce (na potření)
  • Moučkový cukr na posyp

Ingredience na náplň

  • 500ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky v prášku
  • Cukr (dle chuti)
  • 4-5 jablek
  • 120g nasekaných ořechů nebo rozinek
  • 2-3 lžíce krystalového cukru
  • Lžička mleté skořice
  • 1 vanilkový cukr

Postup

  • Z mléka a pudinkového prášku uvařte dle návodu na balení hustý pudink. Nechte poté vychladnout.
  • Jablka oloupejte a nastrouhejte, vymačkejte šťávu a přidejte cukr, ořechy, rozinky, skořici a vanilkový cukr.
  • Listové těsto rozválejte na tenký plát cca 5 mm a poklaďte na něj vrstvu vychladlého pudinku. Posypejte strouhankou či rozemletými piškoty.
  • Nakonec navrstvěte přiměřenou vrstvu nastrouhaných jablek.
  • Těsto zaviňte do štrůdlu, okraje zmáčkněte k sobě a položte jej na plech vyložený pečícím papírem. Poté potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v předem rozehřáté troubě na 180°C po dobu 25-30 minut.
  • Upečený závin nechejte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte nakrájený.
Nakrájený jablkový štrůdl s ořechy a rozinkami.
Zdroj: blog.kingarthurflour.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.