Švestkové buchty s tvarohem 

Švestkové buchty s tvarohem 
Příprava: 30 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Chutná, jemná a nadýchaná buchta, posypaná výbornou drobenkou. Tomuto receptu jednoduše neodoláte!

Ingredience

Těsto:

  • 480 g mouky
  • 200 ml mléka
  • 50 ml vody
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 čajová lžička droždí
  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1 ks vanilkového pudinku 
  • rostlinný olej
  • 6 švestek

Drobenka:

  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 5 polévkových lžic mouky
  • 50 másla (v pokojové teplotě)

Postup

  • Mouku nasypejte do mísy. Ve vedlejší misce smíchejte mléko s teplou vodou a směs přilijte k mouce. 
  • Následně přidejte zbylé ingredience (tvaroh ponechte stranou), vše promíchejte a uhněťte těsto. To by mělo být měkké, a ne příliš husté. 
  • Hotové těsto vložte do mísy, vymazané rostlinným olejem a zakryjte potravinovou folií. Nechte odpočívat, na teplém místě, 50–60 minut.
  • Zatímco těsto odpočívá, připravte si drobenku.
  • Cukr s moukou a máslem smíchejte a pomocí rukou vytvořte drobečky, které odložte chladit do lednice.  
  • Jakmile je těsto připraveno, položte jej na vál, potřený rostlinným olejem a rozdělte jej na 12 stejných kusů (1 ks by měl vážit přibližně 70–75 g). 
  • Ze švestek odstraňte pecky a každou švestku rozřízněte na 4 rovnoměrné kousky. 
  • Z každého kousku těsta vyválejte placku o průměru 12–13 cm a do jejího středu vložte kousek tvarohu a dvě poloviny švestky. Takto pokračujte u všech kusů těsta.
  • Okraje placky zvedněte směrem nahoru a horní části spojte dohromady. Vzniknou vám malé buchtičky. 
  • Buchtičky vložte do pekáče, vymazaného olejem a zakryjte čistou utěrkou. Nechte stát 10–15 minut.
  • Následně vše zasypte drobenkou, kterou máte připravenou v lednici. 
  • Pečte, v předehřáté troubě, na 180°C, a to po dobu 30–35 minut. Po upečení vše vyndejte a překryjte potravinovou fólií. Nechte zakryté 10 minut.
  • Následně folii odstraňte, švestkové buchty s tvarohem nechte, na chladícím roštu, vychladnout a podávejte.
Kulatá švestkovo-drobenková buchta.
zdroj: en.edunclub.ru

Chutná vám drobenka? Připravte si další recepty na drobenkové koláče.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.