Výborný tvarohový moučník s kávovou chutí

Výborný tvarohový moučník s kávovou chutí

Co by to bylo za výběr receptů s kávovými moučníky, kdyby zde nebyl i recept podobný tiramisu? Namísto mascarpone použijeme tvaroh, aby byl výsledek ještě lahodnější.

Ingredience

  • 40-45 cukrářských piškotů
  • 300ml silné kávy
  • 6 lžic rumu
  • 450g tvarohu ve vaničce
  • 4 vejce
  • 100g cukru krystal
  • 480ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky holandského kakaa
  • Špetka soli

Postup

  • V míse smíchejte uvařenou kávu s rumem a postupně ponořujte cukrářské piškoty. Jen trochu z každé strany aby nebyly úplně nasáklé a mokré.
  • Do připravené dortové formy nebo jiné zapékací mísy skládejte základní vrstvu piškotů.
  • Připravte si krém pomocí ručního mixéru tak, že vyšleháte tvaroh se žloutky a 50g cukru.
  • Pomocí šlehače vyšlehejte smetanu a vanilkový extrakt a smíchejte s tvarohovou směsí.
  • Vyšlehejte bílky se špetkou soli do pěny a poté zašlehejte dalších 50g cukru. Smíchejte s tvarohovou směsí.
  • Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na spodní vrstvu piškotů. Poté namočte další piškoty do kávy s rumem a naskládejte další vrstvu na krém.
  • Navrch rovnoměrně rozetřete druhou polovinu krému, uhlaďte a dejte do lednice na 2-3 hodiny.
  • Vychladlý dezert posypejte kakaem, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Hotový dezert podávejte nakrájený na kousky.
Kousek tvarohové tiramisu s holandským kakaem.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.