Co by to bylo za výběr receptů s kávovými moučníky, kdyby zde nebyl i recept podobný tiramisu? Namísto mascarpone použijeme tvaroh, aby byl výsledek ještě lahodnější.
Ingredience
- 40-45 cukrářských piškotů
- 300ml silné kávy
- 6 lžic rumu
- 450g tvarohu ve vaničce
- 4 vejce
- 100g cukru krystal
- 480ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžičky holandského kakaa
- Špetka soli
Postup
- V míse smíchejte uvařenou kávu s rumem a postupně ponořujte cukrářské piškoty. Jen trochu z každé strany aby nebyly úplně nasáklé a mokré.
- Do připravené dortové formy nebo jiné zapékací mísy skládejte základní vrstvu piškotů.
- Připravte si krém pomocí ručního mixéru tak, že vyšleháte tvaroh se žloutky a 50g cukru.
- Pomocí šlehače vyšlehejte smetanu a vanilkový extrakt a smíchejte s tvarohovou směsí.
- Vyšlehejte bílky se špetkou soli do pěny a poté zašlehejte dalších 50g cukru. Smíchejte s tvarohovou směsí.
- Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na spodní vrstvu piškotů. Poté namočte další piškoty do kávy s rumem a naskládejte další vrstvu na krém.
- Navrch rovnoměrně rozetřete druhou polovinu krému, uhlaďte a dejte do lednice na 2-3 hodiny.
- Vychladlý dezert posypejte kakaem, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
- Hotový dezert podávejte nakrájený na kousky.