Vydatná hovězí polévka

Vydatná hovězí polévka

Receptů z pomalého hrnce není nikdy dost. Proto neváhejte a pusťte se do přípravy této podzimní polévky, která má skvělou chuť, je nadupaná skvělými surovinami a zahřeje vás na hodně dlouhou dobu.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 3 hrnky hovězího vývaru
  • 600 g hovězího masa na polévku nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 středně velké mrkve nakrájené na šikmé špalíčky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 – 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno
  • 1/4 malého svazku petržele
  • 1/2 hrnku kuskusu
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  • Připravíme si pomalý hrnec o objemu 5 až 6 litrů.
  • Do hrnce dáme rajčatový protlak, kmín, papriku a ruční metlou či mixérem prošleháme. Postupně zašleháme hovězí vývar.
  • Hovězí maso promícháme s moukou, solí, pepřem a přidáme do pomalého hrnce.
  • Přihodíme mrkev, cibuli i česnek. Petrželovou nať svážeme kuchyňským provázkem a rovněž dáme do hrnce.
  • Zakryjeme a vaříme do změknutí masa.
  • Při vysoké teplotě necháme vařit 3 a 1/2 až 4 a 1/2 hodiny, pokud nastavíme nízkou teplotu, je potřeba nechat polévku vařit 7 – 8 hodin.
  • Zhruba 15 minut předtím, než budeme servírovat polévku, dáme do misky kuskus, 1/4 lžičky soli a zalijeme 2/3 hrnku vroucí vody.
  • Zakryjeme, aby mohl kuskus pracovat a vstřebat veškerou tekutinu. Zaklopené necháme asi 10 – 12 minut.
  • Listy petrželky nasekáme nadrobno a přimícháme do kuskusu.
  • Hotovou polévku naservírujeme do misek a nahoru dáme trochu kuskusu.
Gulášová polévka z hovězího masa se zeleninou vařená v pomalém hrnci.
Zdroj: https://www.womansday.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.