Vydatná polévka z cuket, mrkve a fazolí

Vydatná polévka z cuket, mrkve a fazolí

Výživná polévka s velkými kusy cuket s mrkví, fazolemi, špenátem, bazalkou a citronem je lehká, jednoduchá a ideální na léto.

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 střední mrkev, nakrájená na kostičky
  • 2 stonky středního řapíkatého celeru, nakrájeného na kostičky
  • 3 stroužky česneku, lisovaného
  • 5 šálků zeleninového vývaru
  • 400 gramů fazolí cannellini, scezených a opláchnutých
  • ¼ lžičky vloček červeného chilli
  • 500 g cukety, nakrájené na čtvrtky a na plátky
  • 60 g baby špenátu
  • ½ šálku čerstvých listů bazalky, nahrubo nasekaných
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř na dochucení

Postup       

  1. Dno velkého hrnce potřete olejem a nechte ho minutu zahřát.
  2. Poté přidejte cibuli, mrkev a řapíkatý celer.
  3. Zeleninu poťte za občasného míchání asi 5 minut, dokud nezměkne.
  4. Vmíchejte česnek a vařte ho se zeleninou asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
  5. Vmíchejte vývar, fazole a vločky červeného chilli.
  6. Zvyšte teplotu a přiveďte tekutinu k varu.
  7. Snižte teplotu a nechte polévku vařit asi 15 minut, dokud mrkev nezměkne.
  8. Vmíchejte cuketu a duste asi 5 minut, dokud cuketa nezměkne, ale není kašovitá.
  9. Vmíchejte špenát a duste ještě asi 1 minutu.
  10. Hrnec stáhněte z plotny, poté vmíchejte bazalku a citronovou šťávu.
  11. Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  12. Naběračkou nalijte do misek a podávejte.
Zeleninová polévka s fazolemi, bazalkou servírovaná v hlubokém talíři se lžící.
www.connoisseurusveg.com

Už jste někdy zkoušeli recepty na cuketový perník, který je vláčný a jemný? Tato zelenina dodá těstu dokonalou vlhkost, takže se nemůže stát, že by byl výsledný moučník suchý. Inspirujte se v našem článku a potěšte své blízké i přátelé něčím lahodným a chutným.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.