Kokosové mléko je v indické a thajské kuchyni, vyzkoušejte jeho použití i v tomto receptu.
Ingredience:
Kuřecí maso
- 1000 g kuřecích prsou
- 1/2 čajové lžičky chilli
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička koriandru
- sůl, pepř
Polévka
- 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/4 šálku kokosového mléka
- 3 šálky vody
- 1 cibule
- 1 šálek (mrkev, fazole, kukuřice a hrášek)
- 2 stroužky česneku
- 1/2 čajové lžička chilli
- 1/2 čajové lžičky koriandru
- 1/4 čajové lžičky kurkumy
- 1/2 PL citronové šťávy
- 1 PL oleje
- sůl
- nasekaný koriandr na ozdobu
Postup:
- Kuřecí prsa smíchejte s kořením.
- Maso vařte v hrnci s vodou, dokud se voda nevyvaří a kuře nezíská světle hnědou barvu.
- Nechte maso vychladnout a poté ho rozdrobte vidličkou.
- V hrnci rozehřejte olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, osolte a minutu restujte.
- Přidejte směs nakrájené zeleniny a přikryté vařte několik minut, dokud zelenina nezměkne.
- Dejte do hrnce též rozdrobené vařené kuřecí maso.
- Důkladně promíchejte.
- Přidejte ovesné vločky a několik minut je restujte.
- Okořeňte pomocí chilli, koriandru, kurkumy a soli, dobře promíchejte.
- Přilijte vodu a několik minut povařte.
- Následně přidejte citronovou šťávu a kokosové mléko.
- Důkladně promíchejte a minutu povařte.
- Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli.
- Ozdobte koriandrem a můžete podávat.
Tato vločková polévka může být kromě koriandru servírována také se smaženou cibulkou.
Recepty na vločkovou polévku nejsou jedinými polévkami, které si můžete za chladných večerů uvařit. Inspirujte se našimi krémovými polévkami!