Vyfouklé rohlíčky ze šlehačky

Vyfouklé rohlíčky ze šlehačky

Máme pro vás i recept na vyfouklé šlehačkové cukroví, který neodmyslitelně patří k voňavým Vánocům. Příprava je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý.

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 250g másla
  • Moučkový cukr na obalování (+ vanilkový)

Postup

  • Mouku smíchejte se změklým máslem, přilijte smetanu a vypracujte hladké těsto.
  • Zabalte do potravinářské fólie a nechejte asi 2 hodiny v lednici.
  • Z vychlazeného těsta odtrhávejte kousky a z nich tvarujte menší rohlíčky (aby se vám po nafouknutí nepolámaly). Rohlíčky poté naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte v předehřáté troubě při 180°C cca 5 minut. Ale pozorně sledujte, každý trouba peče jinak. Peče se do zlatova.
  • Ještě horké cukroví obalujte v moučkovém cukru, který můžete smíchat i s vanilkovým pro ještě lepší chuť.
  • Skladujte ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě.
Rohlíčky ze šlehačky obalené v cukru.
Zdroj: sweetsandlifestyle.com

Vyzkoušejte naše další recepty na vanilkové rohlíčky. Máme jich spoustu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.