Máme pro vás i recept na vyfouklé šlehačkové cukroví, který neodmyslitelně patří k voňavým Vánocům. Příprava je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý.
Ingredience
- 500g hladké mouky
- 250ml smetany ke šlehání
- 250g másla
- Moučkový cukr na obalování (+ vanilkový)
Postup
- Mouku smíchejte se změklým máslem, přilijte smetanu a vypracujte hladké těsto.
- Zabalte do potravinářské fólie a nechejte asi 2 hodiny v lednici.
- Z vychlazeného těsta odtrhávejte kousky a z nich tvarujte menší rohlíčky (aby se vám po nafouknutí nepolámaly). Rohlíčky poté naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě při 180°C cca 5 minut. Ale pozorně sledujte, každý trouba peče jinak. Peče se do zlatova.
- Ještě horké cukroví obalujte v moučkovém cukru, který můžete smíchat i s vanilkovým pro ještě lepší chuť.
- Skladujte ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě.

Vyzkoušejte naše další recepty na vanilkové rohlíčky. Máme jich spoustu!