Vykrajované cukroví z ovesných vloček  

Vykrajované cukroví z ovesných vloček  

Originální recept na vykrajované ovesné vánoční pečivo. K vykrajování použijte stejná vykrajovátka jako na perníčky.

Ingredience:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 1 šálek cukru
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

Poleva

  • 1 šálek másla
  • 3 šálky moučkového cukru
  • 4-6 PL šlehačky
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • zdobení

Postup:

  1. V míse kuchyňského robotu vyšlehejte máslo a cukr.
  2. Přidejte vejce, vanilku a mandlový extrakt a znovu promíchejte.
  3. Následně přidejte mouku, sůl a prášek do pečiva a míchejte, dokud se vše nespojí. 
  4. Vmíchejte ovesné vločky.
  5. Vypracujte v těsto.
  6. Těsto zabalte do potravinové folie a dejte na dvě hodiny chladit do ledničky. 
  7. Předehřejte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem. 
  8. Vychlazené těsto rozválejte na tloušťku půl centimetru a vykrájejte cukroví pomocí vykrajovátek.
  9. Pečte 10-12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.
  10. Hotové cukroví z ovesných vloček nechte vychladnout na mřížce.
  11. V mezidobě si připravte polevu.
  12. Máslo vyšlehejte ručním mixérem do pěny.
  13. Přidejte moučkový cukr, šlehačku, vanilku a sůl a šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se vše nespojí.
  14. Poté zvyšte rychlost šlehání a přidávejte další smetanu, abyste dosáhli konzistence polevy.
  15. V případě přání polevu obarvěte pomocí potravinového barviva.
  16. Vychladlé cukroví potřete polevou a posypejte vánočním zdobením.
Vánoční cukroví s ovesnými vločkami a polevou.
zdroj: houseofheats.com

Z ovesných vloček můžete připravit také skvělé kaše a další pochoutky, například lívance či palačinky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.